Nieuws

Slimme jethelm met geintegreerde headset

Een helm die bij een ongeluk automatisch de hulpdiensten alarmeert. Deze slimme jethelm van Kosmos Smart Helmets kan het. En headset en remlicht zijn ook nog eens geintegreerd.

Middels een crowdfund-actie wist Kosmos Smart Helmets (KSH) de eerste 20.000 euro bij elkaar te krijgen, waardoor het in december 2020 nog 200 exemplaren van de nieuwe Pegasus jethelm kan produceren volgende de ECE.22.05-normering. De helmen moeten dan in april 2021 leverbaar zijn.

De Pegasus is voorzien geintegreerd remlicht, led’s op de zijkanten en bluetooth-headset met spraakaansturing en ongevalherkenning. In noodgevallen kan de helm dus contact zoeken met de hulpdiensten en de positie van het ongeval doorgeven. Maar met de spraakaansturing kan bijvoorbeeld ook het dichtstbijzijnde tankstation worden gezocht of naar een ander doel worden genavigeerd.

De Franse startup werkt al sinds 2017 aan deze slimme helm en in 2019 werd het voor het eerst gepresenteerd op de CES in Las Vegas. En nu moet de helm dus daadwerkelijk in productie gaan.

Zodra de 50.000-grens is gepasseerd, kunnen de speciale vizieren worden geproduceerd en kunnen er nog eens 300 helmen volgens ECE.22.05-norm worden gemaakt. Als de crowdfunding-campagne de 70.000 euro aantikt, kan KHS ook helmen met DOT-keur op de Amerikaanse markt gaan aanbieden. Voor de vierde etappe is 120.000 euro nodig en kunnen er nog eens 500 helmen volgens ECE.22.05 worden gemaakt. Als het doel van 150.000 euro wordt gehaald, kan KHS overgaan tot het leveren van extra’s als een geintegreerde camera, maatwerk voor het binnenwerk en het toepassen van andere absorberende materialen als Polystyrol. Het vijfde en laatste financieringsdoel ligt bij 500.000 euro, waarna KHS de volledige versie van haar smarthelm kan gaan maken.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.