Nieuws

Slim zonnebrilletje

Het Franse Cosmo Connected heeft met de Cosmo Vision een slimme zonnebril voor motorrijders in huis, waarbij er handige informatie in de glazen wordt weergegeven.

De Cosmo Vision is niet speciaal ontwikkeld voor motorrijders, maar is zeker wel bruikbaar voor motorrijders. De afmetingen maken echter dat het eerder voor jethelm-dragers interessant is. Met een integraalhelm gaat het waarschijnlijk niet passen.

De bril werkt middels bluetooth samen met een smartphone. Middels de Cosmo Vision-app volgt dan de data-overdracht van de telefoon naar het rechter brillenglas. Weergegeven kunnen worden: snelheid, rijtijd en navigatieaanwijzingen. Met een vegende beweging over de sensor bij het linker glas kan door de info worden gescrold.

De techniek in de bril is waterdicht afgeschermd. De glazen kleuren vanzelf mee met veranderende lichtomstandigheden en met een gewicht van slechts 40 gram is de bril extreem licht. Aan- en uitschakelen kan met een drukknopje in het midden van de bril. De geïntegreerde accu zou het volgens de fabrikant een uurtje of twaalf moeten kunnen uitzingen. Opladen kan middels micro-USB in drie uur. Goedkoop is de bril met 498 euro niet. Bestellen kan via de site van de fabrikant.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws