Nieuws

Onderhoudsvrije ketting voor iedereen beschikbaar, dankzij Regina

BMW maakt onlangs bekend dat ze in samenwerking met kettingboer Regina een onderhoudsvrije heeft ontwikkeld. En daar waar BMW deze nieuwe ontwikkeling alleen voor de S1000R en S1000RR op de markt brengt, gaat Regina hem ook voor andere merken aanbieden.

De nieuwe High Performance Endurance (HPE) hetting van Regina zal vanaf januari 2021 beschikbaar zijn.

Net als de ketting van BMW, heeft ook de ketting van Regina een DLC (Diamond Like Carbon) coating. De waterstofvrije, amorfe, tetrahedrale koolstofcoating (ta-C) wordt aangebracht op het oppervlak van de bussen en rollers in de HPE-keten. Hierdoor vermindert het vermogensverlies en verhoogt het rendement, omdat de ta-C coating een hoge hardheid heeft en daardoor ook een zeer lage wrijvingscoëfficiënt. Daarnaast is de HPE-keten ook milieuvriendelijker dan conventionele ketens. Dit omdat er geen kettingspray gebruikt hoeft te worden.

Onderhoudsvrij mag dan betekenden dat het regelmatig smeren en spannen van de ketting overbodig is. Het betekent niet dat de ketting het eeuwige leven heeft. Volgens Regina moet haar ketting net zo lang meegaan, als een reguliere ketting die goed onderhouden is. Om gebruik te maken van de nieuwe HPE-ketting zijn verder geen aanpassingen aan de motor nodig.

Welke ketting-maten er vanaf januari beschikbaar zijn, is nog niet bekend. Ook over de prijs van de nieuwe ketting heeft Regina zich nog niet uitgelaten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...
Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...

Overig nieuws