Nieuws

Ski-legende Marcel Hirscher staat hel te wachten

Hoe je een berg af moet komen, weet veelvoudig wereldkampioen skiën Marcel Hirscher als geen ander. Hoe de Oostenrijkse sportheld tijdens de Erzbergrodeo boven komt is nog even afwachten.

Hirscher is in ieder geval niet naast zijn schoenen gaan staan. Ondanks vijftien wereld- en twee Olympische titels heeft hij uiterst realistische verwachtingen voor zijn eerste deelname aan de gruwelijk zware Erzbergrodeo. “Ieder checkpoint is een succes en de route is het doel”, motiveert Hirscher zijn deelname.

Enige moed kan Hirscher niet ontzegd worden. Als beginnend offroadrijder durft hij het aan om zijn krachten te meten met de onoverwinnelijke Erzberg. Als Oostenrijker is het geen verrassing op welk motormerk hij vertrouwt om zo ver mogelijk te komen. Het is de Oostenrijkse Zweed Husqvarna.

Van 16 tot en met 19 juni 2022 doen de beste endurorijders uit veertig landen mee aan de Erzbergrodeo. De lokroep van de Erzberg klinkt zo luid dat rijders uit landen als Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland en zelfs Iran er gehoor aan moeten geven.

Wil je weten hoe Jurgen van den Goorberghs gevecht met de Erzberg ging? Klik dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws