Nieuws

Sidecarcross of Nations

Komend weekend, 4 en 5 oktober, wordt in het Belgische Genk op het motorcross-circuit De Horenbergsdam de Zijspancross der Naties verreden. De Zijspancross der Naties werd midden jaren’90 door de FIM in het leven geroepen als zijspancross-equivalent van de Motorcross der Naties.
Per land komend de drie beste zijspanteams aan de start om punten te scoren voor dit landenkampioenschap. Uiteraard wordt Nederland vertegenwoordigd door Daniël Willemsen/Reto Grutter. Naast deze wereldkampioenen bestaat de Nederlandse ploeg voor Genk uit Marcel Willemsen/Marco Godau en Etienne Bax/Marc van Deutekom. Thuisland België brengt zelfs twee teams aan de start. België 1 wordt gevormd door Jan Hendrickx/ Tim Smeuninx, zijn neef Joris Hendrickx met Kaspars Liepins en Nicky Pulinx die in Genk met de Nederlander Van de Wiel in het bakje van start gaat. Het tweede Belgische team is bovendien sterk lokaal getint: Peter Steegmans/Dagwin Sabbe (die beiden in Genk wonen), Kristof Santermans/Ben van den Boogaert en Andreas Clohse-Robbie Bax.
De Belgen en Nederlanders zullen met name veel tegenstand kunnen verwachten uit Letland, dat aan de start verschijnt met meervoudig wereldkampioen Kristers Sergis, die in Genk zijn allerlaatste wedstrijd rijdt.
Klik hier voor meer informatie. Voor een voorbeschouwing met een interview met Daniël ‘de kanibaal’ Willemsen kun je ook op het onderstaande filmpje klikken.

 


Interview Sidecar of Nations 2008 – Willemsen. from United-Telecom on Vimeo.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws