Nieuws

Sheene’s wegracers aan het werk zien?

Vijf legendarische Suzuki’s met nummer 7 prominent op de kuip zijn tien juni aan het werk te zien. Barry Sheene’s zoon Freddie en racelegende Stuart Graham zitten in het zadel.

Het eerbetoon aan de flamboyante Brit vindt plaats tijdens Suzuki Live op Cadwell Park in het Verenigd Koninkrijk. De motoren zijn compleet gerestaureerd door het Suzuki Vintage Parts programma. Natuurlijk zijn de zware jongens van de partij, maar ook de RT67 125cc-motorfiets waarmee Sheene in 1971 in het Grand Prix-circus reed.

Aan het eind van carrière reed Sheene op de 1984 XR45 en ook die wegracer is in DAF-kleurenschema van de partij. De twee XR14 motoren die Sheene in 1976 en 1977 het wereldkampioenschap 500cc opleverden ontbreken vanzelfsprekend niet.

Van een geheel ander kaliber is de XR23A. Een onhandelbaar en giftig beest dat zijn leven begon als RG500, maar door een big-bore-kit een cilinderinhoud van 652cc heeft. Sheene gebruikte de machine tijdens de wedstrijden om de Transatlantic Series.

Naast de parade met Sheene’s motoren heeft Suzuki Live meer te bieden. Deelnemers kunnen zelf op het uitdagende Cadwell Park rijden en kijken of ze ook los komen bij de beroemde heuveltop. Inschrijven kan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws