Nieuws

Sexy twist aan V-Strom 650

Het Britse SR75 World Team Suzuki bewijst met hun supercrossinterpretatie van de V-Strom 650XT dat Suzuki’s wat degelijke allroad er een stuk woester en aantrekkelijker kan uitzien.

Suzuki’s V-Strom 650 is een dijk van een machine, maar het uiterlijk mag best wat spannender. Bij het SR75 World Team Suzuki hebben ze dat begrepen. Dit geel-zwarte monster is het meer dan geslaagde resultaat van hun inspanningen. Nadat SR75 eerder RM-crossmodellen een make-over gaf, is deze V-Strom hun eerste poging bij een allroad.

SR75 heeft het zwaartepunt van alleskunner V-Strom iets meer verlegd richting offroad. De standaard 19”en 17”wielen hebben plaats gemaakt voor 21” en 18” wielen die zijn uitgerust met Envy naven en goed genopte Pirelli’s. De vering werd voor- en achteraan flink onder handen genomen en verlengd.

Dankzij een hoger Renthal stuur is de staande positie logischer voor offroadwerk. Met de voeten stevig op de voetsteunen van een RM-Z 450 geplant moet je het ruwste terrein kunnen hebben. Wil je toch zitten op een lange etappe dan kan dat op het speciale door Motoseat geproduceerde zadel. Ondertussen beschermt een stevige carterplaat de kwetsbare V-twin.

Smaller plaatwerk doet wonderen voor een V-Strom. Van gezellig dikkerdje transformeert de Suzuki in een strakke terreinfiets. Het titanium FMF-uitlaatsysteem verlaagt het gewicht en produceert waarschijnlijk een prachtige donkerbruine symfonie. Fraai stickerwerk van GP Grafix rondt de make-over af.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws