Nieuws

SERT wint 24 uur van Le Mans

Het Franse Suzuki Endurance Racing Team won in het weekend van 12 en 13 juni de eerste wedstrijd van het endurance (EWC)-seizoen. Dat was, na eerder afgelast en verplaatst te zijn, de legendarische 24 uren van Le Mans in Frankrijk.

Bij de hectische start met meteen een valpartij is het de BMW-fabrieksmachine die het veld aanvoert bij het ingaan van de eerste bocht. Al snel zakt BMW terug en is het regerend wereldkampioen Suzuki dat de leiding in de wedstrijd overneemt, terwijl de vanaf pole gestarte YART-Yamaha sterk herstelt en naar de leider toe weet te rijden. Na een lang gevecht en wat stuivertje wisselen, komt de Suzuki als winnaar uit het gevecht met de Yamaha. Het team krijgt later in de wedstrijd een extra steuntje in de rug als Yamaha met 11 uur op de klok technische problemen krijgt en na veel sleutelwerk de strijd helaas moest staken. Met 855 gereden ronden en 24 uur op de klok komt de rode fabrieksmachine van Suzuki als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door. Het eveneens Franse Webike SRC Kawasaki team volgt als tweede, BMW Motorrad komt als derde over de streep. In de Superstock-klasse is het National Motos dat als eerste eindigt, gevolgd door BMRT Kawasaki en het No Limits Motor Team. De volgende wedstrijd op de EWC-kalender is de 12 uur van Estoril in Portugal.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.