Nieuws

Nieuw: Scorpion Exo 520 integraalhelm

Scorpion komt dit jaar met een vernieuwde versie van de EXO-520 Air. De nieuwe helm heeft een polycarbonaat-helmschaal, een slim systeem voor het vizier, een geïntegreerd zonnevizier en hij voldoet aan de ECE 22-05-norm. Er is zelfs een optioneel Bluetooth-systeem beschikbaar. Je zou misschien denken dat het een mega dure helm is, maar je koopt deze 520 Air al vanaf 199,90 euro.

Dat zit hem vooral in het materiaal van de helm. De schaal is gemaakt van polycarbonaat, dat qua productiekosten een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een helm met een fiberglas schaal. Veilig moet ‘ie sowieso zijn, want hij voldoet aan de ECE 22-05-norm. Verder is de helm voorzien van veel opties, het zogeheten ‘Ellip-Tec’-systeem bijvoorbeeld, wat ervoor zorgt dat het wisselen van het vizier in een handomdraai is gebeurd. Het vizier is standaard uitgerust met een Pinlock-anticondens-vizier en voor de zomerdag is er een geïntegreerd zonnevizier. Ook is er ruimte voor een Bluetooth-communicatieset. Daarnaast zijn de wangkussens ‘kwikfit’, wat er simpelweg op neerkomt dat het mogelijk is om een bril te dragen in de helm. Ook zijn ze uitgerust de ‘Kwikwick II & III’-technologie, waardoor . je hoofd koel en droog blijft in warme omstandigheden én juist warm bij koude omstandigheden. Ook is de voering makkelijk te verwijderen en wasbaar.

De nieuwe EXO-520 Air is er in maar liefst achttien kleuren en ontwerpen, waaronder drie effen varianten en divers designs, en heeft een prijs van € 199,90 voor de basiskleuren en € 249,90 voor de decor-uitvoeringen. Ook is de EXO-520 Air optioneel te voorzien van het fraai in de helm te integreren EXO-COM-communicatiesysteem van Scorpion. Info: www.trophymotorsport.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.