Nieuws

Schone wc’s

Mooi om te weten nu we weer gaan rijden:

Het was nog niet zo lang geleden vanzelfsprekend dat je  de wc van een tankstation alleen wilde gebruiken bij extreem hoge nood. En dan was het vaak adem inhouden en zo snel mogelijk wegwezen.

WC-toptien

Inmiddels hebben pomphouders begrepen ( mede dankzij de ‘smerigste wc-toptien’ van de ANWB) dat een schone en nette wc juist klanten oplevert en is er een enorme inhaalslag gemaakt als het gaat om de verfraaiing en hygiëne van snelwegtankstations.

“Toch is het nog zo dat vel mensen hun neus ophalen voor de wc aan de snelweg”, zegt directeur Eric Treurniet van 2theloo. “Dat beeld zit er nu eenmaal ingebakken ondanks dat er veel is veranderd.”

Wellicht dat daarom Shell heeft gekozen om niet zelf de wc’s te gaan opknappen maar hier een heel nieuw concept met een merknaam voor te gebruiken. “Ja, daarmee doorbreek je wel een vaststaand beeld wat veel mensen hebben”, zegt Treurniet.

50 Cent

Het principe van 2theloo is niet nieuw. Je betaalt 50 cent en krijgt een voucher die je daarna in de tankshop weer kunt inwisselen voor een kop koffie of als deel van een ander aan te schaffen product. In Duitsland en Frankrijk bestaat het concept al langer onder de naam Sanifair en is daar een doorslaand succes.

Enthousiast

Treurniet verwacht dat het ook in Nederland gaat aanslaan. “We krijgen nu de eerste reacties binnen van de zes tankstations waar een 2theloo is gevestigd. Pomphouders en klanten zijn zeer enthousiast. We verwachten dit jaar nog 52 vestigingen van een 2theloo te voorzien. En daarna? Ja, het zou mooi zijn als we Shell wereldwijd zouden mogen doen.”

Actief

Overigens is het bedrijf niet alleen actief op de tankstation-markt. Winkelpassages, treinstations, stadscentra, 2theloo timmert behoorlijk aan de weg. “We willen in 2016 1000 vestigingen wereldwijd hebben”, aldus Treurniet.

De volgende Shell-tankstations werken inmiddels met het 2theloo-concept:

Shell station De Schaars, Rijksweg A50/A12  Arnhem, Nederland

Shell station Arnemuiden, Rijksweg A58 ZZ, Arnemuiden, Nederland

Shell station De Somp, Rijksweg A50  Apeldoorn, Nederland

Shell station Hellevliet, Rijksweg A12/E30  Harmelen, Nederland

Shell station Den Ruygenhoek, Rijksweg A4 Hoofddorp, Nederland

Shell station Kloosters, Rijksweg A58/E312  Oirschot, Nederland

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws