Nieuws

Savatech banden terugroepactie

De Sloveense bandenproducent Savatech roept enkele radiale motorfietsbanden van de “Sport Force” terug uit de markt. Deze banden werden het meest verkocht aan klanten in Europa. De bandenmaten die teruggeroepen worden zijn:

120/70 ZR17 (58W) TL SPORTFORCE MI

150/60 ZR17 (66W) TL SPORTFORCE MI

160/60 ZR17 (69W) TL SPORTFORCE MI

180/55 ZR17 (73W) TL SPORTFORCE MI

190/50 ZR17 (73W) TL SPORTFORCE MI

Bij rijden met aanhoudende hoge snelheid kan een verdikking verschijnen op het loopvlak van de band welke trillingen veroorzaakt en in het meest extreme geval kunnen van enkelen een deel van het loopvlak loslaten. Dit probleem is ontstaan tijdens het nabootsen van zeer zware omstandigheden. Het terugroepen van de Sport Force is preventief.

Klanten kunnen door het controleren van de merknaam “MITAS”, de naam “Sport Force”, de inscriptie “tubeless” en DOT* codes van 0114 tot 2614 op de zijwand beoordelen of ze tot deze serie behoren. Op alle andere maten / banden is er geen terugroepactie. De banden van deze terugroepactie werden geproduceerd in Slovenië.

 De voorraden bij de dealers worden geïnventariseerd. Alle klanten worden geadviseerd om contact op te nemen met hun leverancier. De verbeterde Sport Force banden zullen beschikbaar worden gesteld op zo kort mogelijke termijn.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.