Nieuws

Samenwerking op intercomgebied

Cardo Systems, Midland, Uclear en Sygn House hebben de handen ineen geslagen voor een universele standaard voor de implementatie van communicatiesystemen in helmen. Die alliantie luistert naar de veelzeggende naam ‘Universal Communication Solution’.

Deze beschrijft een standaardisatie van afmeting en vorm van communicatiesystemen met als uiteindelijke doel een soort van universele integratie van verschillende merken en typen communicatiesystemen in nieuwe helmen. Voorwaarde is wel dat helmfabrikanten zich bij de standaard aansluiten. Momenteel bieden deze partijen universele of gëintegreerde systemen aan.

Bij de universele systemen is de keus bijzonder uitgebreid, maar echt fraai zijn de aan de helmrand bevestigde of op de buitenschaal geplakte modules niet. Bovendien is de montage van module, microfoon en speakers vaak wat omslachtig, als het al goed past. De geïntegreerde varianten daarentegen zijn fraai in de helmschaal weggewerkt en in een handomdraai gemonteerd. Helaas beperkt de keus zich dan doorgaans tot één bepaald merk en type.

De nieuwe Universal Communication Solution verenigt beide werelden. Dus wel de keuze uit een breed aanbod aan verschillende communicatiesystemen, die allemaal snel, makkelijk en subtiel in verschillende helmen, die zijn voorzien van een gestandaardiseerd slot, worden ondergebracht. Wanneer de helm standaard ook al is voorzien van microfoon en speakers, is het helemaal een koud kunstje. Het idee klinkt op papier fantastisch, nu maar hopen dat het ook door de praktijk wordt geadopteerd!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws