Nieuws

’s Werelds duurste Harley-Davidson

Over smaak valt niet te twisten, maar opvallend is deze Harley-Davidson zeker. Met een prijs van zo’n 1.58 miljoen euro is het daarnaast ook de duurste Harley die ook gemaakt is.

De motor, die Blue Edition heet, is gebaseerd op een Harley-Davidson Softail Slim S en werd gebouwd in opdracht van de Zwitserse horlogemaker en juwelier Bucherer. De naam refereert aan de exclusieve Blue Edition-horloges waar de juwelier bekend om staat.

De bouw en het ontwerp was in handen van het eveneens uit Zwitserland afkomstige Bündnerbike. Naast de opvallende kleur, de gouden accenten en diamanten die in overvloed op de motor te vinden zijn, heeft motorbouwer een aantal bijzondere designkeuzes gemaakt. Zo wordt de motor van binnenuit verlicht middels hittebestendige LED-lampjes. Op die manier vallen de doorzichtige afdekplaten extra goed op. In de tank is er daarnaast ruimte gemaakt voor zowel een ring als een horloge van Bucherer. Beiden zijn weggewerkt onder een glazen koepel die te openen is.

Om de bijzondere kleur te krijgen werd de motor eerst in het zilver gespoten om er vervolgens zes lagen van een speciaal ontwikkelde blauwe coating overheen te spuiten. In totaal is er ruim een jaar gewerkt aan het design en werden er meer dan 2.500 manuren in de Harley gestoken.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.