Nieuws

’s Werelds duurste Harley-Davidson

Over smaak valt niet te twisten, maar opvallend is deze Harley-Davidson zeker. Met een prijs van zo’n 1.58 miljoen euro is het daarnaast ook de duurste Harley die ook gemaakt is.

De motor, die Blue Edition heet, is gebaseerd op een Harley-Davidson Softail Slim S en werd gebouwd in opdracht van de Zwitserse horlogemaker en juwelier Bucherer. De naam refereert aan de exclusieve Blue Edition-horloges waar de juwelier bekend om staat.

De bouw en het ontwerp was in handen van het eveneens uit Zwitserland afkomstige Bündnerbike. Naast de opvallende kleur, de gouden accenten en diamanten die in overvloed op de motor te vinden zijn, heeft motorbouwer een aantal bijzondere designkeuzes gemaakt. Zo wordt de motor van binnenuit verlicht middels hittebestendige LED-lampjes. Op die manier vallen de doorzichtige afdekplaten extra goed op. In de tank is er daarnaast ruimte gemaakt voor zowel een ring als een horloge van Bucherer. Beiden zijn weggewerkt onder een glazen koepel die te openen is.

Om de bijzondere kleur te krijgen werd de motor eerst in het zilver gespoten om er vervolgens zes lagen van een speciaal ontwikkelde blauwe coating overheen te spuiten. In totaal is er ruim een jaar gewerkt aan het design en werden er meer dan 2.500 manuren in de Harley gestoken.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws