Nieuws

Ruim zes decennia racehistorie in Mill

Wat hebben de Ducati GP11 van Valentino Rossi, de Marlboro/Yamaha’s van Eddie Lawson en Norick Abe, de Suzuki’s van Barry Sheene en Kevin Schwantz, de MV Agusta-kampioensmachine van Phil Read en de ‘wereldrecord-sigaar’ van Henk van Kessel met elkaar gemeen? Ze zijn komend weekend allemaal te zien tijdens de Internationale Raceshow in Fitland XL in Mill. De show is een absolute must voor de raceliefhebber. Organisator Paul Rutten werkte maanden aan de totstandkoming van deze unieke raceshow. Rutten mobiliseerde verzamelaars van de Europese ‘Amicale Spirit of Speed’ en slaagde er in een zeer bijzondere line-up te presenteren voor de tentoonstelling in Mill. Uit onder meer Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Groot-Brittannië én Nederland brengen verzamelaars machines mee naar Mill die nog nooit in deze samenstelling samen te zien waren. De ongeveer honderdvijftig machines bestrijken een racehistorie van zes decennia, van de DKW 50 cc uit 1961 tot de Ducati GP11 waarmee Valentino Rossi in 2011 derde werd in de Grand Prix van Frankrijk. Met andere woorden, een bezoekje aan de Internationale Raceshow in Mill is als een wandeling door zo’n zestig jaar racegeschiedenis.

DIVERS AANBOD
Bovendien beperkt organisator Rutten zich niet tot het showen van zwaardere Grand Prix-machines, ook voor kleinere racewonders is in Fitland XL veel plaats ingeruimd. Naast de spectaculaire ‘Black Arrow’ waarmee Henk van Kessel in 1979 het wereldrecord 1 kilometer met ‘flying start’ vestigde, zijn onder meer de wonderschone Bridgestone van GP-winnaar Jos Schurgers uit 1973, één van slechts vier gebouwde Suzuki RM64’s uit 1964 en een Garelli van multi-kampioen Angel Nieto te zien.
In Mill vind je verder legendarische Norton Manxen, Gilera Saturno’s, Velocettes, Aermacchi’s en BSA’s naast recentere racers, zoals een Yamaha YZR250 van Carlos Lavado, een exclusieve Heron Suzuki XR70 met carbon frame, een minstens zo bijzondere Petronas FR1 én de MotoGP-Kawasaki van Alex Hofmann uit 2004. Ook van de Honda NSR’s van de twee laatste Nederlandse 500 cc-coureurs zijn present: de Molenaar/Honda van Jurgen van den Goorbergh en de DeeCee/Honda van Barry Veneman. Voor wie naast de statische schoonheid ook dynamisch spektakel wil, verzorgt de Ierse top-stuntrijder Mattie Griffin tijdens de tweedaagse show demo’s met zijn BMW.
De race-enthousiast die altijd al graag eens wereldberoemde Grand Prix-machines en andere exoten van heel dichtbij wilde zien, kan komende zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en zondag van 9.00 tot 17.00 uur in Mill zijn hart ophalen. Kaarten kosten 12,50 euro. Kijk voor meer info op http://www.fitland.nl/raceshow-mill/

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.