Nieuws

Ruim 55% meer tellerstanden motorfietsen geregistreerd

In 2022 is ruim 55% meer tellerstanden van motorfietsen geregistreerd dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de RDW bekend heeft gemaakt.

Die forse toename is niet zo heel vreemd, aangezien het sinds 1 juli 2021 voor erkende bedrijven om de kilometerstand van motorfietsen bij de RDW te registreren. Met deze verplichting wil de overheid de handel in motoren minder vrijblijvend maken en fraude met tellerstanden voorkomen.

Geregistreerde tellerstanden zijn terug te vinden op een RDW-Voertuigrapport. Daarin vind je trouwens nog meer gegevens over het voertuig, zoals bijvoorbeeld algemene gegevens, milieugegevens en de geschiedenis aantal eigenaren. Zo’n rapport is op te vragen door de eigenaar van het voertuig. 

Sinds 1 augustus van afgelopen haar kunnen RDW-erkende bedrijven trouwens ook het RDW-voertuigrapport koppelen aan online advertenties op occasionwebsites. Potentiële kopers van een gebruikte motor kunnen de geregistreerde gegevens van de motorfiets, zoals de tellerstand, dan al zien. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws