Nieuws

Royal Enfield verwelkomt derde twin-telg

Vier jaar hebben we erop moeten wachten, maar eindelijk presenteert Royal Enfield de derde exponent op haar 650 twin-platform: de Super Meteor 650. Een klassiek gelijnde cruiser, die de Royal Enfield traditie duidelijk in ere houdt!

De Super Meteor deelt weliswaar het gros van zijn genen met de in 2018 gelanceerde Continental GT en Interceptor, maar verschilt ook op verschillende vlakken van het duo. Maximum vermogen en koppel zijn met respectievelijk 47 pk en 52,3 newtonmeter nagenoeg identiek, maar worden wel een fractie later vrijgegeven.
De twin kreeg ook een ander frame met een meer cruiser-gerichte geometrie. De wielbasis is met 1.500 millimeter duidelijk langer dan die van de andere twee (1.398 mm), de grondspeling kleiner (135 t.o.v. 174 mm) en de zithoogte is met 740 mm ook duidelijker vriendelijker voor de kleineren aarde. Dit in tegenstelling tot het best wel flinke rijklaar gewicht volgetankt van 241 kilo (Continental GT weegt bijvoorbeeld 217 kilo rijklaar). Ook opvallend, waar de bestaande twins zijn uitgerust met een klassieke telescoopvoorvork, beschikt de nieuwe Super Meteor over een modernere upside-down variant, die overigens niet instelbaar is. Aan de achterzijde doen de duo-schokdempers, waarvan de veervoorspanning instelbaar is, het klassieke plaatje dan weer alle eer aan.

Klassiek geldt natuurlijk voor Royal Enfield in het algemeen en deze Super Meteor in het bijzonder, dat betekent niet dat de jongste telg helermaal gevrijwaard is van moderne snufjes. De koplamp is bijvoorbeeld van het led-type, terwijl het dashboard bestaat uit twee ronde klokken, waarvan de kleinste zelfs voorziet in turn-by-turn navigatie. De Super Meteor 650 komt er in een solo tourer-variant (verkrijgbaar in vijf kleurstellingen) en een rijker aangeklede Tourer-variant, die er in het rood en blauw komt. Wanneer ze bij de dealer staan en wat ze gaan kosten, is nog niet bekend. Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws