Nieuws

Royal Enfield maakt prijs Super Meteor 650 bekend

Royal Enfield heeft de prijs van de in november 2022 op de EICMA gepresenteerde Super Meteor 650 bekendgemaakt. De nieuwkomer is er vanaf € 9.499,- en wordt geleverd in twee verschillende varianten:  de Super Meteor 650 en de Super Meteor 650 Tourer en in totaal zeven verschillende kleurstellingen. 

De Super Meteor is met onmiddellijke ingang nu ook in Europa te bestellen en de levering start eind februari 2023. 

De Super Meteor deelt weliswaar het gros van zijn genen met de in 2018 gelanceerde Continental GT en Interceptor, maar verschilt ook op verschillende vlakken van het duo. Maximum vermogen en koppel zijn met respectievelijk 47 pk en 52,3 newtonmeter nagenoeg identiek, maar worden wel een fractie later vrijgegeven.

De twin kreeg ook een ander frame met een meer cruiser-gerichte geometrie. De wielbasis is met 1.500 millimeter duidelijk langer dan die van de andere twee (1.398 mm), de grondspeling kleiner (135 t.o.v. 174 mm) en de zithoogte is met 740 mm ook duidelijker vriendelijker voor de kleineren aarde. Dit in tegenstelling tot het best wel flinke rijklaar gewicht volgetankt van 241 kilo (Continental GT weegt bijvoorbeeld 217 kilo rijklaar). Ook opvallend, waar de bestaande twins zijn uitgerust met een klassieke telescoopvoorvork, beschikt de nieuwe Super Meteor over een modernere upside-down variant, die overigens niet instelbaar is. Aan de achterzijde doen de duo-schokdempers, waarvan de veervoorspanning instelbaar is, het klassieke plaatje dan weer alle eer aan.

Klassiek geldt natuurlijk voor Royal Enfield in het algemeen en deze Super Meteor in het bijzonder, dat betekent niet dat de jongste telg helemaal gevrijwaard is van moderne snufjes. De koplamp is bijvoorbeeld van het led-type, terwijl het dashboard bestaat uit twee ronde klokken, waarvan de kleinste zelfs voorziet in turn-by-turn navigatie. 

De Super Meteor 650 is verkrijgbaar in vijf opvallende kleuren: Astral Black, Astral Blue, Astral Green, Interstellar Grey en Interstellar Green. De Super Meteor 650 Tourer, die wordt geleverd met een touring windscherm, deluxe touring-zitting en een rugleuning voor de passagier, is verkrijgbaar in twee opvallende tweekleurige afwerkingen: Celestial Red en Celestial Blue. Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws