Nieuws

Royal Enfield komt met hommage aan WW2-motorfiets

Royal Enfield heeft twee nieuwe modelnamen laten vastleggen bij het Europese patentbureau: de Royal Enfield Flying Flea en Royal Enfield Roadster. Volgens de aanvraag wil Royal Enfield deze namen zowel voor motoren, onderdelen en kleding gaan gebruiken.

De naam Flying Flea is in het bijzonder belangrijk voor Royal Enfield, omdat dit de bijnaam was van de Royal Enfield WD/RE. Een lichtgewicht 125cc motorfiets die tijdens de Tweede Wereldoorlog met parachutes op de Europese frontlinies werd gedropt ter ondersteuning van de geallieerde troepen.

Het is niet de eerste keer dat Royal Enfield refereert aan de Flying Flea. Zo werd in 2018 (zie foto en video bij dit artikel) een gelimiteerde uitgave van de Classic 500 geproduceerd onder de naam Pegasus die een ode bracht aan de militaire motorfiets. Naar verluid gaat Royal Enfield dit keer een stapje verder en moet er een compleet nieuwe motorfiets volgen. Mogelijk in de vorm van de onlangs gelanceerde 350 Classic. Een kleinere uitvoering van de bekende 500cc eenpitter die door strenger wordende emissie-eisen in thuisland India, uit het gamma verdwijnt.

Waar Royal Enfield de naam Roadster voor gaat gebruiken, is nog even gissen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws