Nieuws

Royal Enfield Interceptor en Continental GT 650 – Twins in speciaal jasje

Ter ere van haar 120-jarige jubileum presenteerde Royal Enfield een speciale editie van haar Interceptor en Continental GT 650, met onder andere een speciale kleurstelling en extra’s als een windscherm en blokprotectie. Wereldwijd zijn de speciale edities gelimiteerd tot 480 stuks.

Waar de 650cc-modellen gebruik maken van een lucht-/oliegekoelde tweecilinder begon het 120 jaar geleden voor Royal Enfield met ééncilinders, hoofdzakelijk voor de Indiase markt. In september 2018 kwamen daar met de Continental GT650 en Interceptor 650 de eerste tweecilinders bij sinds de Interceptor van 1970. Deze werden gebouwd om de (Indiase) thuismarkt een krachtig alternatief te bieden én de rest van de wereld van een serieuze middenklasse-motor te voorzien. En dat is aardig gelukt! Kortom, een goede basis voor twee speciale edities ter ere van het 120-jarige jubileum.

De Continental en Interceptor 650 zijn ter ere van het jubileum voorzien van een zwart met chroom design. Ook zijn verschillende onderdelen als het blok en de einddemper afgewerkt in het zwart. Daarnaast kregen beide modellen extra onderdelen als een klein flyscreen, valblokken en hielprotectoren. Een tankbadge met daarop het serienummer en de 120th-anniversary kleurstelling maken het geheel af. Voor Europa, India, Zuidoost-Azië en Amerika worden van beide types in totaal 120 stuks gemaakt. In Europa zullen ze vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar beschikbaar zijn, het prijskaartje laat nog even op zich wachten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws