Modelnieuws 2019

Eicma 2018: Royal Enfield grijpt terug op het verleden voor de toekomst

Tijdens de Eicma in Milaan heeft Royal Enfield deze spectaculaire Concept KX gepresenteerd. Voor het design van de bobber heeft Indiase fabrikant zich laten inspireren door de KX 1140 uit 1938. Let wel, het gaat om een designstudie. Een productiemotor lijkt er voorlopig dan ook nog niet in te zitten.

In tegenstelling tot het origineel, dat aangedreven werd door een 1.140 cc grote V2, heeft Royal Enfield dit keer voor een 834 cc V-twin gekozen. Het uitlaat systeem loopt volledig langs de rechter zijde en aan de voorzijde is een Hossack-vork geplaatst. Op het oog heeft de Concept KX een star achterframe, de schokdemper kreeg echter een plaatsje uit het zicht, zoals we dat ook kennen van Harley’s Softail-modellen. Een prachtig lederen monozit draagt verder bij aan het ietwat klassiek aandoende plaatje.

Hoewel klassiek? Rondom LED-verlichting, aluminium wielen en een volledig digitaal dashboard getuigen daarentegen weer van een modern tintje. Fraaie mix, die wat ons betreft zo richting productielijn mag worden gedirigeerd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.