Nieuws

Rossi zet punt achter carrière na tweede GP-seizoenshelft

Donderdagmiddag heeft Valentino Rossi in een speciale persconferentie aan de vooravond van de Oostenrijkse GP bekend gemaakt dat hij na de tweede MotoGP-seizoenshelft een punt achter zijn carrière als GP-coureur zal zetten. Een carrière die bestaat uit 363 WK-starts, 89 overwinningen, 199 podiums, 55 pole-positions, 5.388 punten en 7 wereldtitels.

Het gerucht dat Rossi zijn helm na dit seizoen aan de wilgen zou hangen ging al een tijdje rond. De resultaten van dit (en vorig seizoen) zouden hierin een rol spelen. Tijdens de persconferentie verklaarde ‘Il Dottore’ zelf dat de resultaten het verschil maken in sport, en dat hij het een lastige beslissing vond. Met name omdat hij de kans had voor zijn eigen team te rijden, samen met (half)broer Luca Marini. Desondanks is Rossi tevreden met zijn carrière én blijft hij, mede door zijn eigen MotoGP-team, nog wel even betrokken bij de motorsport.

Valentino Rossi: “Zoals gezegd zou ik na de zomerstop een keuze maken over volgend jaar, en ik heb besloten na dit seizoen te stoppen. Helaas is dit dus mijn laatste halve seizoen als MotoGP-coureur. Het is lastig en verdrietig omdat het moeilijk onder woorden is te brengen met de wetenschap dat ik volgend jaar geen wedstrijden meer zal rijden, wat ik de afgelopen 30 jaar heb gedaan. Maar het was geweldig, ik heb ervan genoten. Het is lastig, maar uiteindelijk denk ik dat het de beste manier is.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.