Nieuws

Rossi ruilt voor een dag van stoel met Hamilton

Op het circuit in Valencia heeft een bijzondere wissel plaatsgevonden. Niemand minder dan Lewis Hamilton en Valentino Rossi ruilden van stoeltje om een in elkaars machine een aantal sessies te rijden.

Hamilton mocht daardoor dus plaatsnemen op dé 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 die enkele werken daarvoor nog door Rossi over hetzelfde circuit gestuurd werd. Rossi moest het met een wat minder actuele machine doen. Al is de Mercedes-AMG F1 W08-kampioensauto uit 2017 (dus nog zonder halo) ook een woeste machine. En zeker één die indruk maakt, gezien Rossi’s enthousiasme naderhand. “Ik was al groot van van Lewis, maar nu nog meer. We hadden een fantastische dag waar de twee topklassen in de motorsport niet alleen samen kwamen maar ook samen raceten. Ik voelde me echt even een F1-coureur. De dag ging eigenlijk te snel voorbij”, aldus Rossi.

Die waardering was er vanuit Lewis ook: “Het is echt geweldig om een legende als Valentino in de auto te zien. Ik ben blij voor hem, dat hij zo mag kennismaken met de auto. Het doet me denken aan mijn eerste ritje in een F1-auto. “

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...
Eerste Test Yamaha MT-09

Eerste Test Yamaha MT-09

17 maart, 2024

Time flies when you’re having fun! In dat licht beschenen biedt Yamaha’s MT-09 klaarblijkelijk rijplezier ...

Overig nieuws