Nieuws

Rossi rijdt weer!

Valentino Rossi reed gisteren in Misano weer voor het eerst na zijn crash in Mugello op 5 juni, waarbij hij een been brak. Het was een besloten privetest, niet op zijn eigen MotoGP-machine, maar op een Yamaha R1 Superbikeracer van het Yamaha World Superbike Team.

Het herstel van ‘The Doctor’ verloopt zeer voorspoedig en Rossi had zelf besloten om weer op de motor te stappen, om te kijken hoe het gaat en waar hij staat met zijn fysieke gesteldheid. Aan de hand van deze eerste testritten gaat Valentino in samenspraak met het team van artsen dat hem begeleid de volgende stappen van zijn herstelprogramma bepalen.

Rossi reed 26 ronden in Misano met een beste tijd van 1.38,200. Het rijden ging de MotoGP-wereldkampioen goed af, al had hij wel last van pijn in zijn been en in de schouder. Rossi wil binnen afzienbare tijd ook beslissen of hij over tien dagen weer aan de start zal staan van de Duitse GP op de Sachsenring. Rossi: "Deze test was alleen maar bedoeld om te kijken wara ik precies sta in mijn herstel. En om te kijken of ik alweer op een motor kan rijden, meer niet. De test verliep positief, want ik kan in elk geval weer rijden. maar om echt op racetempo op een MotoGP-machine onderweg te zijn, dat is toch nog iets heel anders. Ik heb nu wel wat last van mijn been en schouder en ook de rechterenkel speelt wat op. Ik merk ook dat ik wat spierkracht heb ingeleverd. Ik zou graag weer aan de start staan op de Sachsenring, maar het is nu nog te vroeg om daar ene beslissing over te nemen. We hebben nog twaalf dagen en moeten kijken hoe mijn lichaam reageert op deze eerste training. Daarnaast moet ik aan mijn conditie gaan werken. De Superbike-R1 reed trouwens lekker. Het was erg plezierig om ermee te rijden. Ik wil begin volgende week beslissen of ik inderdaad naar de Sachsenring ga.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws