Nieuws

Rossi is duidelijk: ‘Dit is geen afscheid, ik wil racen’

Valentino Rossi wordt in 2021 vervangen door Fabio Quartararo als rijder in het Yamaha fabrieksteam, wat feitelijk betekend dat het huidige seizoen Rossi’s laatste zou zijn. Maar een afscheid zonder een race gereden te hebben, dat ziet Rossi niet zitten.

“Het plan was dat ik nog een jaar met het fabrieksteam kon rijden en dan pas hoefde te bepalen of ik nog door kon gaan”, legt Rossi uit in een interview op Youtube. “Ik heb iets van vijf of zes races, met de nieuwe chef-monteur en wat aanpassingen in het team, om te zien of ik nog mee kan komen in de top. Het probleem is alleen dat er door het virus nog geen race verreden is. Dus nu zou ik al een beslissing moeten maken voor er een antwoord is. En zelfs als we de tweede helft van het seizoen wel kunnen races, moet ik mijn keuze dan al gemaakt hebben.”

Als het aan hem zelf ligt, racet Rossi dus ook in 2021 nog gewoon in de MotoGP. “Dit is niet de beste manier om te stoppen, omdat de kans bestaat dat we in 2020 helemaal niet racen. Dus het zou eerlijker voor me zijn om nóg een kampioenschap te rijden en pas aan het eind van de volgende te stoppen. Dus ik hoop door te kunnen gaan in 2021.”

Bij welk team dat dat zou moeten, is nog onduidelijk. Mogelijk bij Petronas SRT? Op die manier zou Rossi in ieder geval op een fabrieks-Yamaha zijn carrière kunnen afsluiten. Zekerheid is hier in ieder geval nog niet over, zo heeft Petronas al laten weten het lastig te vinden om Rossi op te nemen in het team omdat ze zich liever focussen op het opleiden van jong talent.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.