Nieuws

Roadbook-tour Weeribben-Wieden

Nu Nederland steeds meer tot leven komt en de horeca weer deels de deuren heeft geopend, is het de hoogste tijd voor de eerste roadbook-tour van het jaar. En dat is meteen een goede, hij voert namelijk door een van de meest tot de verbeelding sprekende nationale parken van Nederland: Weerribben-Wieden.

Het startpunt van de route door dit ruim tienduizend hectare grote, door mensenhanden geschapen laagveenmoerasgebied bevindt zich in Zwolle. Van daaruit gaat het in noordelijke richting de oude Hanzestad Hasselt, een beetje de poort tot het waterrijke natuurgebied.
Bij het bruggetje van Blokzijl vind je het eerste MotoPlusPunt van de route, Eetcafé Sluiszicht. Aansluitend gaat de route verder door het hart van de Weerribben, voor je bij het tweede MotoPlusPunt komt, het Doevehuis in Kalenberg. Na een enerverende 140 kilometers eindig je bij Hotel Waanders in Staphorst.

In MotoPlus 12/2020 vindt je een kleine sfeerimpressie van deze mooie toer. En nodigt die nu uit tot het zelf rijden van de route (en dat doet het!), dan vind je op www.motoplus.nl/toeren het routebestand van deze roadbook-tour. Helemaal gratis ende voor niets!

Maximaal 60 km/uur, maar alleen voor motorrijders

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws