Nieuws

Roadbook-tour Weeribben-Wieden

Nu Nederland steeds meer tot leven komt en de horeca weer deels de deuren heeft geopend, is het de hoogste tijd voor de eerste roadbook-tour van het jaar. En dat is meteen een goede, hij voert namelijk door een van de meest tot de verbeelding sprekende nationale parken van Nederland: Weerribben-Wieden.

Het startpunt van de route door dit ruim tienduizend hectare grote, door mensenhanden geschapen laagveenmoerasgebied bevindt zich in Zwolle. Van daaruit gaat het in noordelijke richting de oude Hanzestad Hasselt, een beetje de poort tot het waterrijke natuurgebied.
Bij het bruggetje van Blokzijl vind je het eerste MotoPlusPunt van de route, Eetcafé Sluiszicht. Aansluitend gaat de route verder door het hart van de Weerribben, voor je bij het tweede MotoPlusPunt komt, het Doevehuis in Kalenberg. Na een enerverende 140 kilometers eindig je bij Hotel Waanders in Staphorst.

In MotoPlus 12/2020 vindt je een kleine sfeerimpressie van deze mooie toer. En nodigt die nu uit tot het zelf rijden van de route (en dat doet het!), dan vind je op www.motoplus.nl/toeren het routebestand van deze roadbook-tour. Helemaal gratis ende voor niets!

Maximaal 60 km/uur, maar alleen voor motorrijders

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.