Nieuws

RO200: Ultralichte integraalhelm van Roof

De Franse helmenfabrikant Roof stapt weer in de integraalhelmen. Bijna twintig jaar nadat het merk haar laatste RO10 Full Face uitbracht, is er nu namelijk de RO200 Carbon. Een lichtgewicht integraalhelm voor de sportieve motorrijder.

In de wereld van het racen zijn prestaties en veiligheid de belangrijkste pijlers, aldus Roof. Daarom heeft het mer een nieuwe carbon integraalhelm ontwikkeld die zich op juist die zaken richt. De Roof RO200 Carbon, met zijn totaalgewicht van slechts 1098 gram (maat M) heeft bijvoorbeeld een zeer sterke multi-composiet carbon buitenschaal die beschikbaar is in twee maten.

Verder is de helm voorzien van een EPS-binnenschaal, geventileerde en antibacteriële binnenvoering, een groot vizier en een flink aantal ventilatieopeningen. Andere opvallende features zijn de siliconen rand bij het vizier voor optimale sluiting, afdekkapjes op het viziermechanisme voor een optimale aerodynamica en aluminium dubbel-D kinsluiting.

De helm wordt standaard geleverd met pinlockvizier, extra solar vizier en exclusieve RO200 Carbon-rugzak. Roof’s nieuwe integraalhelm is vanaf eind september verkrijgbaar voor € 699,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws