Nieuws

Rijkswaterstaat belooft lasnaad op A1 aan te pakken na meerdere ongelukken

Na meerdere klachten van de Motorrijders Actiegroep (MAG) heeft Rijkswaterstaat aangegeven de lasnaad op de oprit naar de A1 bij Blaricum/Huizen aan te pakken. De 12 centimeter brede naad, die bij regen spekglad is, heeft tot op heden vijf motorongelukken veroorzaakt.

Onder hen Robert van den Boogaard die in de Telegraaf zijn verhaal doet. “Ik reken dit tot de categorie nalatigheid. Want als er direct serieus was omgegaan met de klachten over het wegdek, dan had ik niet thuis gezeten met vijf gebroken ribben, voet in het gips en bloed in mijn borstholte”, vertelt de Hilversummer in de krant.

Met die klachten doelt Van den Boogaard onder meer op de meldingen die de Motorrijders Actiegriep heeft ingediend bij Rijkswaterstaat. Zo half augustus al een eerste contact hebben plaatsgevonden. Iets dat volgens Rijkswaterstaat overigens niet klopt. In de gegevens van de overheidsdienst staat de eerste klacht namelijk op 4 september ingeklokt. Desondanks trekt Rijkswaterstaat wel het boetekleed aan en erkent woordvoerder Eric Suik dat er alsnog te laat gereageerd is.

De instantie heeft nu aangegeven het wegdek met spoed te herstellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws