Nieuws

Rijden op de Nurburgring

De Nordschleife van de Duitse Nürburgring wordt ook wel “De groene Hel’ genoemd en biedt alles wat je je als motorrijder maar kunt wensen. Het circuit past naadloos tussen andere beroemde circuits zoals het Isle of Man en Le Mans. Al in 1927 werd de baan geopend en tot 1984 genoot het voor zowel auto- als motorsport de GP-status. Vele helden uit het verleden beten hun tanden stuk op dit technisch moeilijke circuit: op een grote plaquette bij de ingang zien we onder meer de namen van Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Bill Ivy, Jim Redman, Valentino Rossi en de Formule 1-coureurd Niki Lauda, Ayrton Senna en Michael Schumacher terug.
Na 1984 werden de GP’s op de nieuwe Nürburgring Rennstrecke (lengte 5 km) gehouden, maar de Nordschleife verloor niets van zijn magische aantrekkingskracht. Veel motor- en autorijders bezoeken het circuit regelmatig om – tegen betaling van 21 euro per ronde – een rondje te rijden over dit unieke circuit. Ook maken veel motor- en autofabrikanten nog steeds gebruik van het circuit om hun nieuwe modellen uit te testen. Op www.nuerburgring.de kun je zien welke dag de Nordschleife open is voor iedereen.
Van 13 tot 15 september organiseert MotoPlus samen met Ride On Motortours een Nürburgring-reis: een leuke driedaagse trip naar ‘de groene hel’ in de Eifel. Twee dagen lekker toeren en op zondag 14 september geeft voormalig 250cc wegracekampioen Hans Smees je instructie en tips voor het rijden op de Nordschleife. Na deze instructie mag je met je eigen motor vijf ronden (ruim 100 km) rijden op ‘de ring’, samen met Hans Smees.
Het arrangement begint Zaterdag 13 September: via een mooie route rij je naar de Nürburgring; aankomst in goed hotel met uitzicht op de Ring; 3-gangen diner; overnachting op basis van 2 personen per kamer; voorpret.
Op Zondag 14 September volgt na het ontbijt de instructie door Hans Smees; rijden op de Nürburgring (5 ronden inbegrepen); 3-gangen diner in het hotel en gezellige evaluatie.
Maandag 15 September kun je na het ontbijt eventueel extra rondes rijden op de Nürburgring (niet bij de prijs inbegrepen) of met routebeschrijving de Eifel ontdekken en huiswaarts rijden.
De prijs van dit arrangement bedraagt € 290,- per persoon, incl. hotel op basis HP en 2 p.p.k., volgbus, instructie Hans Smees, vijf ronden Nordschleife en T-shirt. Toeslag voor 1 persoonskamer (zeer beperkt beschikbaar) € 40,-. De organisatie is in handen van Ride-on MotorTours, inschrijven kan tot 1 September en het aantal plaatsen is beperkt: minimaal 16, maximaal 22 deelnemers. Klik hier voor meer info en inschrijven voor dit unieke weekend op de Nürburgring.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws