Nieuws

‘Rij defensief, want we zijn het rijden verleerd’

Nu België, na zes weken lockdown, langzaam maar zeken het buitenleven weer oppakt, wordt het ook weer drukker op de weg. En dat gaat gepaard met gevaar, aldus veiligheidsinstituut VIAS in een interview met HLN. ‘Dit is een zeer ongewone verkeerspediode’, laat een woordvoerder van het instituut tegenover de krant weten.

‘Nu meer mensen opnieuw uit hun huis komen, neemt het verkeer toe en verwachten we meer ongevallen.’ Dat is onder meer debet aan de lange afwezigheid van verkeer. Zo namen veel mensen het niet zo nauw met de verkeersregels tijdens de lockdown omdat er toch nagenoeg geen ander verkeer was. ‘Mensen staken bijvoorbeeld over op plaatsen waar het niet mag, of letten daarbij onvoldoende op’, aldus het instituut. Nu het weer drukker wordt op de weg, kan die ‘gewoonte’ tot gevaar leiden.

Andersom geldt het natuurlijk ook. Ook bestuurders van auto’s en motoren zijn ook geneigd hun aandacht soms wat verslappen omdat ze er vanuit gaan dat het rustig is op de weg. Daarom is het advies vooral defensief te rijden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.