Nieuws

Rick Nieman schrijft met Altijd Viareggio motorroman

Dat Rick Nieman fervent motorrijder is wisten we al, maar dat de newsanchor van het RTL Nieuws een boek over zijn motortrips had geschreven niet. Vandaag wordt zijn motorroman Altijd Viareggio officieel gepresenteerd. Hierin gaan Douwe, Robert, Bas en Jack op motorvakantie. Maar waar de jaarlijkse reis eens een zorgeloos avontuur was van vier gezworen boezemvrienden, is het nu vooral een ontsnapping. Een week zonder vrouwen, kinderen en collega’s, waarin de mannen zich moderne cowboys voelen die met honderden paardenkrachten onder zich naar Italië scheuren. Alles lijkt weer net zoals vroeger. Maar dat is het niet. Vriendschappen zijn net motoren: als je ze niet onderhoudt, roesten ze.

Deze geestige en ontroerende roadnovel racet langs vrijheid en vergankelijkheid naar een fatale climax. Uiteindelijk worden de mannen gedwongen de keiharde waarheid onder ogen te zien.

Het 240 pagina’s tellende boek ligt voor 17,95 bij de boekhandel.

Rick Nieman (1965) is tv-journalist. Op de motor reed hij – meestal met zijn vrienden – door heel Europa, van Spanje tot Kroatië en van Zweden tot Corsica.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.