Sport

Remy Gardner breekt beide benen bij motorcrossongeluk

Remy Gardner, de Moto2-rijder bij Tech 3 Yamaha, heeft beide benen en een enkel gebroken bij een zwaar ongeluk. De teamgenoot van Bo Bendsneyder was in de buurt van Barcelona bezig met een motorcross training toen hij ten val kwam.

Direct na de crash werd de Australiër overgebracht naar het Dexeus Clinica ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad. De breuken waren van dusdanige aard dat Gardner geopereerd moest worden. Door het ongeluk zal de Moto2-coureur zeker enkele weken uit de running zijn. Bij de race van aankomend weekend in Jerez zal hij dan ook niet aan de start staan. Zijn plek wordt ingenomen door de 19-jarige Hector Garzo. De Spanjaard vorig jaar ook bij Tech 3, toen voor Xavi Vierge bij de Grand Prix van Duitsland.

In een reactie liet teambaas Herve Poncharal weten dat het hij erg jammer vindt. “Het ziet er naar uit dat hij een paar weken uit de running is, dus komen weekend rijdt hij zeker niet mee. Dat is erg jammer want Remy had een super start in zijn nog jonge Moto2-carrière met een goede race in Qatar en een heel sterke race in Argentinië.”

Met een twaalfde, zesde en zeventiende plek in de eerste drie races stond Gardner op plek twaalf in het algemeen klassement.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.