Nieuws

Rekluse koppelingsset

Rekluse heeft een koppelingssysteem voor cross- en offroad-motoren ontwikkeld. De speciale “TorqDrive”-technologie van deze koppeling zorgt door een hogere koppeloverdracht en een fijnere doseerbaarheid voor snellere starts en betere rondetijden.

 

TorqDrive-technologie maakt gebruik van frictieplaten met dunne stalen dragers. Hierdoor passen er geen acht, maar tot twaalf frictieplaten in een koppelingspakket. Dit geeft tot 50% meer wrijvingsoppervlak en dus kan er zonder zwaardere koppelingsveren meer koppel worden overgebracht. Stalen dragers zetten bij opwarming ook minder uit dan aluminium dragers, waardoor het aangrijpingspunt niet verloopt. Het grotere plaatoppervlak genereert bovendien minder hitte, terwijl de koeling door een optimale olieflow is verbeterd. Het resultaat is een verlaagde kans op fading, een betere doseerbaarheid en een langere levensduur van de koppelingsplaten.

 

De TorqDrive wordt al gebruikt door enkele top rijders in zowel de MXGP als de AMA. Onder andere rijden coureurs als Max Nagl, Evgeny Bobryshev, Tim Gajser, David Philippaerts en Max Anstie al naar volle tevredenheid met het systeem.

 

De Rekluse Core Manual met TorqDrive is verkrijgbaar voor de meest gangbare Off-Road motoren (KTM uitgezonderd) en wordt geleverd met een set standaard veren en een set lichtere veren. De prijs bedraagt € 899,- inclusief BTW. Kijk voor meer Rekluse productinformatie op www.rekluse.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws