Toertip

Droomtrip: Een bezoek aan de Seven Summits in de Alpenlanden

De Alpen, wat stroop is voor vliegen, is deze bergketen voor motorrijders. En in MotoPlus 10/2020 gaan we voor zowel de letterlijke als figuurlijke top. We bezoeken namelijk de hoogste toppen van elk van de zeven Alpenlanden, de Seven Summits.

Oké oké, strikt genomen bestrijken de Alpen acht landen, namelijk Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein, Slovenië en Monaco. Dat laatste prinsendom laten we even voor wat het is, Le Rocher is namelijk het hoogste punt van staatje, maar meet slechts 61 meter. Daar torent zelfs onze eigen Sint Pietersberg nog een metertje of veertig bovenuit. De overige toppen zijn echter meer dan de moeite waard, van onderstaand rijtje word je als motorrijder toch extreem vrolijk:

Mont Blanc 4.810 meter, Frankrijk
Gran Paradiso 4.061 meter, Italië
Dufourspitze 4.634 meter, Zwitserland
Vordere Grauspitze 2.599 meter, Liechtenstein
Großglockner 3.798 meter, Oostenrijk
Zugspitze 2.962 meter, Duitsland
Triglav 2.864 meter, Slovenië

Onderweg naar deze hoogtepunten doen we uiteraard meerdere roemruchte bergpassen aan, onder andere de Grimsel- en Furkapas, wat het geheel tot het summum op motorreisgebied maakt. En jij kunt diezelfde reis ook gemakkelijk maken, op www.motoplus.nl/toeren vind je namelijk een ruim 1.300 kilometer lange route tussen de seven summits. Die is uiteraard weer voor iedereen, dus niet alleen abonnees, gratis te downloaden.

Lees alles over deze ultieme droomtrip in MotoPlus 10/2020, die vanaf vrijdag 15 mei in de winkel ligt. Liever MotoPlus thuis op de mat? Sluit dan hier een abonnement af en krijg direct toegang tot ons digitale archief met inmiddels meer dan 300 edities.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws