Nieuws

Reizen North Coast 500

Iedereen heeft wel een bucket list, een lijst met dingen die je tijdens je leven zonder meer nog wilt doen. Daarop zou heel goed de North Coast 500 in Schotland kunnen staan. Deze in 2015 op initiatief van de dienst van toerisme van de noordelijke Highlands gelanceerde tocht laat je namelijk alle indrukwekkende ins & outs van de Schotse noordkust ervaren!

Om precies te zijn 516 mijl lang is de route die begint en eindigt in Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Ruim 800 kilometer dus. Dat is wellicht qua afstand niet heel erg indrukwekkend, maar zoals wel vaker is het niet de kwantiteit die telt, maar de kwaliteit. Van de oostkust van Schotland via het uiterste noorden van het land naar de schitterende, ruige westkust word je namelijk getrakteerd op de meest prachtige en uiteenlopende landschappen. Zo kom je onderweg onder andere langs John O’ Groats (meest noordoostelijke punt vasteland), Dunnet Head, de befaamde Applecross Pass met hellingspercentages tot 20%, Smoo Cave en Loch Carron. De North Coast 500 voert ook deels over de beroemde, beruchte en vaak erg smalle single-tracks, dus even snel in een dagje de 800 kilometer wegspoelen is er niet bij. Trek er lekker de tijd voor om optimaal al het moois op je route tot je te nemen. Die route is overigens gewoon te downloaden van onze website, klik daarvoor hier.

Nog niet helemaal overtuigd? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 20/2020 met daarin een uitgebreid reisverhaal over deze prachtbestemming. Liever MotoPlus thuis op de deurmat? Klik dan hier!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.