Nieuws

Reizen Balkan

Met de Balkan, vernoemd naar de gelijknamige bergketen in Bulgarije, is een enorm gebied in Zuidoost-Europa dat zich uitstrekt van Triëst/Ljubljana in het noorden tot het uiterste zuiden van het Griekenland. Een gebied met een rijke historie en veel verschillende gezichten.

Het noorden bijvoorbeeld is nog redelijk westers en modern, maar hoe meer richting zuiden, hoe ongerepter alles wordt. In Albanië en Kosovo waan je je zelfs bijna in een compleet andere wereld, waar de tijd deels stil lijkt te hebben gestaan.
Een enorm uitgestrekt gebied kortom, dat je onmogelijk in één vakantie helemaal tot je kunt nemen. Wij beperkten ons daarom voornamelijk de westelijke kant van de Balkan, meer specifiek het deel langs de Adriatische kust. En alleen daaraan heb je je handen meer dan vol. Onze reis begon in het Italiaanse Triest en van daaruit daalden we deels langs de kust en deels door het binnenland af tot aan Montenegro, waar we een schitterende toer door het binnenland maakten. Vervolgens ging het weer in noordelijke richting naar Triest. Alleen al dit deel door de Balkan was goed voor meer dan tweeduizend kilometer, daar komt de heen- en terugreis nog bij.

Maar zoal je in het reisverslag in MotoPlus 4/2021 kunt lezen en zien, was iedere kilometer door deze enerverende regio een schot in de roos. Uiteraard kun je dit ook weer uit eerste hand ervaren, hier vind je namelijk de routebestanden van de door ons gemaakte trip. MotoPlus 4/2021 ligt op 19 februari in de winkel, maar heb je liever het gemak van een abonnement, dan kan dat uiteraard ook. Klik daarvoor hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws