Nieuws

Reizen Baden-Württemberg

Ze zeggen weleens dat liefde blind maakt. In mijn geval was dat net zo. Met mijn XBR500 reed ik naar mijn jeugdliefde elk weekend dik vijfhonderd kilometer heen- en uiteindelijk weer terug. Om me heen kijken deed ik niet, noem het maar gerust target vision. Maar dat kun je later goedmaken, nietwaar?

Een bleke sluier van lichtblauw ligt daar waar ik vermoed dat de bodensee ligt. De Zwitserse alpen prikken door de sluier heen en langzaam openbaart zich het grootste meer van Duitsland. Waarom ik niet met mijn voeten langs dit meer sta? Omdat ik een veel betere plek heb: de Gehrenbergturm. Hemelsbreed acht kilometer van de bodensee vandaan, en daarmee ook van de drukken wegen. De Bodensee regio straalt zoveel flair uit dat mijn honger naar het verleden gestild wordt door bijgerechten als kleurrijke boomgaarden, uitgestrekte velden en charmante dorpjes. Maar ik wil geen bijgerechten, ik wil een T-bone! Ten zuiden van Bonndorf, in de valleien van Schlucht en Schwarza, schudt het landschap zijn wat ingetogen karakter van zich af. De piste van Pfaffenberg tot aan de Hochblauen doet mijn hart sneller kloppen. Als een Carrera racebaan slingert de weg door het landschap en ik heb de vaart er goed inzitten. Maar in mijn enthousiasme mis ik bijna de afslag richting Hochblauen. Een flinke kneep in de remhendel, de remvloeistof drukt de zuigers en remblokken tegen de schijven, waarna een piepend geluid de maximale vertraging aankondigt. Net op tijd!

Onderweg door de deelstaat Baden-Württemberg kom ik uiteraard nog veel meer tegen. Benieuwd naar de rest van het avontuur en de bijbehorende kiekjes? Lees het in MotoPlus 06/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws