Reisverhaal

Reizen Armenië

Eifel, Harz, Ardennen, Sauerland. Of iets verder van huis Alpen, Pyreneeën, poolcirkel, Dolomieten; aan populaire bestemmingen voor de doorgewinterde motorrijder geen gebrek. Welk land in dat rijtje zeker geen plaatsje verovert: Armenië!

En daar zijn legio redenen voor aan te wijzen, deels begrijpelijk, soms volledig onterecht. De afstand die je moet overbruggen om er te komen, een dikke vierduizend kilometer, is natuurlijk wel een dingetje. De republiek behoort geografisch gezien zelfs tot Azië, sociaal cultureel gezien is het land in de Zuidelijke Kaukasus echter duidelijk Europees georiënteerd. Een stukje rijden om er te komen dus, al kun je er tegenwoordig in de hoofdstad Jerevan ook gewoon motorfietsen huren. En dus stapten we in het vliegtuig om vervolgens op twee huur XT660’s alle hoeken en gaten van dit enerverende land te ontdekken. Bijna veertienhonderd kilometer rolden er onder de banden door, waarbij we ons af en toe terug in de tijd waanden.

Hartverwarmende ontmoetingen met de lokale bevolking, nieuwe dingen zien en beleven, je horizon verbreden, dat gaat prima in Armenië. Geïntrigeerd? In MotoPlus 18/2020 vind je een prachtig reisverhaal door deze voormalige Sovjet deelrepubliek. Wil je er zelf een op ontdekkingstocht (een beetje ontdekkingsgeest is natuurlijk wel een voorwaarde), dan dan vind je hier de door ons gereden route.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.