Nieuws

Reinigen met droogijs

Wat is droogijsreiniging?
Droogijsreiniging is een bijzondere reinigingsmethode waarbij droogijs (in vaste vorm samengeperst CO2) als blaasmiddel gebruikt wordt. Het proces is een bijzonder milieuvriendelijk, effectief en tijdbesparend alternatief voor diverse branches als reinigingsmethode.

Het reinigingsproces bestaat uit drie fasen:

1. Mechanisch. De droogijskorrels accelereren in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waarna deze verwijderd wordt.
2. Thermisch. De lage temperatuur van het droogijs (-79,5 C) maakt de aanslag broos, veroorzaakt scheurtjes, zodat de aanslag kan worden verwijderd.
3. Sublimatie. Wanneer de droogijskorrels een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag ”explodeert”.

Het bijzondere aan droogijs is, dat dit eruit ziet als kleine korrels (pellets), en het een volledig natuurlijk product is. Het is een vaste vorm van koolzuurgas (CO2) en wordt aan de lucht onttrokken. Na gebruik ”verdampt” het weer en verdwijnt de CO2 in de lucht.
De uitstoot van het CO2 draagt niet bij aan het broeikaseffect op aarde, er is slechts sprake van koolzuurgasrecycling. We lenen de CO2 even van de natuur en geven het na nuttig gebruik weer terug.

Ultech, Ulft, www.ultech.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws