Nieuws

Recall van Mitas

Praag, 21 december 2012 – De Tsjechische bandenproducent Mitas roept 1752 tubeless E-07-motorfietsbanden terug. Deze banden zijn voornamelijk verkocht aan klanten in Europa. De volgende bandenmaten worden teruggeroepen:

110/80-19 M/C 59T E-07 TL MI;
100/90-19 M/C 57T E-07 TL MI;
110/80-19 M/C 59T E-07 DAKAR TL MI.

Onder extreme omstandigheden kunnen betreffende banden plotseling hun druk verliezen.

Klanten kunnen zien of hun banden teruggeroepen zijn aan de merknaam “Mitas”, bandtype “E-07,” inscriptie “tubeless” en DOT-codes van 0111 tot en met 4812, op de bandwang. Andere Mitas-banden hebben geen problemen.

De teruggeroepen banden zijn geproduceerd in Tsjechië.

De terugroepactie volgt op een quarantaine van voorraden bij de bandendealers. Alle klanten wordt geadviseerd contact op te nemen met het verkooppunt van de banden om de opties voor vervanging te bespreken. De verbeterde E-07-banden zijn in februari 2013 beschikbaar bij de verkooppunten.

Mitas heeft de Tsjechische handelsinspectie-autoriteit ingelicht die de mededeling doorgeeft aan het Europese RAPEX-systeem. Niet-EU-autoriteiten zullen te zijner tijd geïnformeerd worden.

De DOT-markering is een combinatie van cijfers en letters en geeft de fabriek waar de band geproduceerd werd en de productiedatum weer. De productiedatum is een viercijferige code die volgt op de code van de fabriek. De datumcode geeft de week en het jaar van productie weer. Bijvoorbeeld: de DOT-code “6J 0512” is te zien op een band die is geproduceerd in Mitas’ Zlin-fabriek (code 6J) in de vijfde week van 2012. De DOT-code wordt altijd getoond op de wang voor eenvoudige herkenning. De teruggeroepen DOT-serie van 0111 tot en met 4812 omvat banden geproduceerd van januari 2011 (0111) tot november 2012 (4812).

De terugroepactie heeft betrekking op de volgende landen: Australië, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, Duitsland, Estland, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nieuw-Zeeland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Venezuela, VS, Zuid-Afrika, Zwitserland.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.