Nieuws

Rataplan

Angst is de grootste drijfveer van de mens. Allerlei motorevenementen zijn de laatste tijd wegens angst voor gevechten tussen motorclubs afgezegd. De angst is blijkbaar zo groot dat er van ‘motorclubs’ wordt gesproken terwijl het om gesuggereerde full scale oorlogsvoering tussen MC’s zou gaan. En die MC’s hebben namen. Het zou  – op alfabetische volgorde gaan – om te verwachten strijd tussen de Hells Angels en Satudarah. Vanuit de MC’s menen we duidelijk te begrijpen dat zulks niet speelt. Maar daar hebben de media geen boodschap aan.

In het Gelderse Spankeren heerste alleen maar gemoedelijkheid en milde verbazing onder het publiek. De ratbikers van Rataplan hielden er tijdens de jaarlijkse Wilspa een mooi event. De ratbikers geven het statement af dat ze voor weinig geld veel plezier hebben. Ze waarderen en respecteren iedereen die dikke BMW toerschepen of snelgesneden supersportfietsen geweldig vinden. Mensen in auto’s vinden ze ook helemaal okay. Ze dragen leren vestjes met opnaai emblemen met stoere teksten teksten als ‘dit is een verdomd groot opnaai embleem’. Ze gaan glimlachend en relativerend door het leven.

En iedereen genoot. Ongeregeldheden? Er was een marktbezoekster die vond dat motorfietsen stinken. Ze is vriendelijk terecht gewezen. Er waren twee mensen boos omdat de Harley dag in Arnhem gecancelled was. Het waren brave burgers die zich van een dagje Harleys kijken beroofd voelden. Als dat maar geen oorlog wordt.

www.rataplan-ratbikeclub.tk

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws