Nieuws

Radartechnologie op nieuwe Piaggio MP3

Waar kun je een nieuwe scooter beter presenteren dan Parijs? De lichtstad zou wat dat betreft beter de scooterstad kunnen heten. Piaggio presenteerde er onlangs haar nieuwe MP3-range, een model waarvan het er in de afgelopen zestien jaar wereldwijd maar liefst 230.000 stuks verkocht.

De nieuwe MP3 400 hpe en 400hpe Sport zijn voorzien van de 35 pk sterke 400cc-krachtbron terwijl de 530 hpe Exclusive het nieuwe 44 pk sterke 530-blok heeft. Het design van het trio is wat sportiever en daarnaast zijn de driewielers voorzien van led-verlichting rondom, een nieuwe ruit, een gewijzigde ergonomie voor meer comfort, ABS en ASR-antislipsysteem, een keyless startsysteem en full colour TFT-dashboard met smartphone-connectiviteit.

Als kers op de taart is de 530 de eerste scooter ter wereld met het ARAS-systeem (Advanced Rider Assistance Systems), dat werkt met Imaging Radar 4D-technologie, dat in eigen huis is ontworpen door Piaggio Fast Forward. Het systeem moet bijdragen aan de actieve veiligheid en omvat onder andere dode-hoek-detectie en lane-assist. Ook uniek voor de 530 is een achteruitversnelling, die bovendien is gekoppeld aan een achterrijcamera. De uitrusting van de 530 wordt afgetopt met cruise control en drie rijmodi. Prijzen van de nieuwe MP3’s zijn nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws