Nieuws

Racy RS660 van Aprilia

Hij luistert naar de naam RS660 Extrema en dan kun je eigenlijk al wel raden in welk opzicht deze nieuwe exponent van het Aprilia 660-platform zich van de standaard RS660 onderscheidt. Een sportiever voorkomen inderdaad!

De toevoeging Extrema in de typenaam is een verwijzing naar de Aprilia RS125 Extrema, een heerlijk sportieve kwartliter tweetakt racer, die van 1992 tot en met 1994 werd gebouwd. Op de RS660 vertaalt Extrema zich onder meer in een drooggewicht van slechts 166 kilo, wat niet alleen te danken is aan lichtgewicht carbon componenten als het voorspatbord en onderkuip, maar ook aan het duidelijke lichtere uitlaatsysteem van SC Project. De einddemper daarvan is nu zijdelings uitgelijnd, terwijl de einddemper op de reguliere 660  nog aan de onderzijde zit. De sportieve aspiraties worden bovendien extra benadrukt door de monoseat configuratie, de duozit zit namelijk verborgen onder een strak gelijnde afdekkap.

Verder is ook het standaard elektronicapakket, dat onder meer tractiecontrole, bochten-ABS, wheelie-control en verschillende mappings/rijmodi omvat, uitgebreid met extra software van de up/down quickshifter, dat een omgekeerd (race)schakelpatroon ondersteunt. Rest er nog één ding: de fraaie overwegend wit met rode livery.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws