Nieuws

Racen op een KTM!

Goed nieuws voor beginnende coureurs en voor wie gewoon goedkoop wil racen: KTM zal in 2015 in samenwerking met Vos Oss Motoren, officieel KTM Dealer in Oss, een nieuwe betaalbare raceklasse in Nederland introduceren: de RC390 Cup.

Met de nieuwe RC390 heeft KTM de ideale basis in huis voor een lichte, betaalbare cup racer: Een superlichte en slanke 373cc-eencilinder in een sportief rijwielgedeelte met volle stroomlijn. De raceversie wordt uiteraard gestript voor een nog lager gewicht en onder andere voorzien van een lichtere race-uitlaat en instelbare WP-vering.

Beginnende coureurs kunnen dus uitgebreid ervaring opdoen met het afstellen van het rijwielgedeelte. De cup racer levert 38 pk, wat in combinatie met het lage gewicht van 135 kilo genoeg is voor een hoop lol op het circuit. De exacte prijs van een raceklare RC390 moet nog worden vastgesteld, maar deze zal waarschijnlijk onder de € 8000,- blijven.
Het seizoen zal tien à twaalf wedstrijden omvatten op verschillende circuits in Nederland, België en Duitsland. Je rijdt dus niet alleen op Assen, maar ook op circuits als Zolder, Mettet, Francorchamps, Oschersleben en Hockenheim.

De minimumleeftijd is 12 jaar; het leuke is dat er geen maximumleeftijd is, dus naast aanstormend talent kan ook de volwassen hobbycoureur in deze klasse goedkoop racen! Met name de jonge talenten kunnen bovendien profiteren van de professionele begeleiding van Arie Vos, één van Nederlands snelste en meest succesvolle coureurs, met zes titels op zak en een zevende in de maak.

Arie Vos: ,,Het doel is om vooral de jeugd een betaalbare klasse te bieden tussen de NSF100 Cup en de duurdere en snellere Moto3 of Supersport. Ik wil de ervaring die ik zelf heb opgedaan graag benutten om jong talent verder te brengen en de rijders in de RC390 Cup te helpen waar ik kan.’’
De RC390 Cup is pas het begin; er zijn reeds plannen voor een doorstroomklasse in de toekomst

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws