Nieuws

Racebenzine

De huidige benzines zijn bocht. Er is gelukkig nog echte benzine die zich na een standtijd van zes weken niet troosteloos en waterig een weg uit je tank knaagt.

Van Aspen, de makers van de motorzaagbenzine:

Aspen R is een hoogoctaan racebrandstof van een hoogwaardige en constante kwaliteit die het perfect tunen en afstellen van de motor mogelijk maakt. Het resultaat is een complete, snelle en efficiënte verbranding en een schonere motor met minder koolafzetting. Aspen R is stabiel, lang houdbaar en minder schadelijk voor gezondheid en milieu.
Aspen R voldoet aan internationale richtlijnen volgens EN 228, FIM, FIA en FIK.

Voor welke voertuigen?

Aspen R is uitermate geschikt voor alle racemotoren waarvan hoge prestaties gewenst zijn, zoals bijvoorbeeld crossmotoren, racemotoren en karts. Aspen R is een alkylaatbenzine zonder toegevoegde mengolie. Neem bij twijfel over het gebruik van Aspen R altijd contact op met uw Aspen verkooppunt.

Technische voordelen
Hoog octaangetal
Hoge verbrandingssnelheid
Altijd dezelfde hoge kwaliteit
Vermindert het risico van ‘pingelen’ in de motor
Vermindert slijtage van de motor en zorgt voor een langere levensduur
Zorgt voor een schonere motor met minder koolvorming
Verandert niet bij lang bewaren
Vermindert het risico op een vapour lock
Een vergelijk met gewone benzine
Gewone hoogoctaan benzine is op een andere wijze geraffineerd dan Aspen alkylaatbenzine. Door de speciale raffinage van Aspen alkylaatbenzine zijn veel schadelijke stoffen weggelaten die wel in gewone benzine zitten.

Waarom Aspen 4?

Aspen 4 is de meest hoogwaardige kwaliteit benzine die op dit moment technisch haalbaar is. Hij kan Euro 95 vervangen.  Aspen benzine is alkylaatbenzine. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen als de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk. Dit heeft voordelen voor u, voor het milieu en voor uw machine. Uw machine loopt beter en start altijd. Loopt beter omdat er veel minder koolvorming ontstaat. Start beter omdat Aspen 4 jarenlang houdbaar is en daarbij haar kwaliteit behoudt, ook na een lange periode van stilstand. Op de langere termijn bespaart je dus op onderhoudskosten. Aspen 4 is aangenaam in het gebruik omdat het vrijwel reukloos is. De handige 5L jerrycan met bijhorende vulaccessoires maakt het tanken eenvoudig. Met de Fillpartner Autofiller tankt u zonder knoeien en met automatische vulstop!

De racebenzine kost indicatief 122,50 euro in een 25 liter can. de Aspen 4, die gebruikt kan worden in plaats van Euro 95 kost in een 5 l can  indicatief 18,25

Kost wat, maar dan heb je ook wat! In elk geval wanneer je na deze fantastische zomer je motor in de winterstalling zet, Dan begint ook het volgende seizoen weer probleemloos.

Meer weten? www.aspen-benelux.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws