Nieuws

Racebeest: KTM RC8c

Waarschijnlijk behoeft de KTM RC8c inmiddels geen introductie meer. Dit puur nature circuitbeestje wordt alweer een paar jaar in een gelimiteerde oplage gebouwd voor de happy few, die ook in 2024 weer hun sportieve slag kunnen slaan!

Ook komend jaar weer staat er namelijk weer een lichting puur natuur racers, want niet voor de openbare weg gehomologeerd, van de oranje brigade uit Mattighofen klaar voor een select gezelschap. Van deze derde generatie, samen met Krämer Motorcycles ontwikkeld en gebouwd, worden er namelijk slechts honderd geproduceerd.

Een exclusieve machine dus, niet alleen vanwege de beperkte oplage, maar zeker ook vanwege de gebruikte high-end componenten. De basis van de racer betreft een speciaal ontworpen buizenframe van hoogwaardig 25CrMo4 chroommolybdeen. Aan de voor- en achterzijde natuurlijk het beste uit de WP-stal, ofwel een Ø 43 millimeter WP APEX PRO 7543 gesloten cartridge upside-down voorvork, en achter een WP APEX PRO 7746 schokdemper, beide uiteraard volledig instelbaar. Verder is de 8c ook nog onder meer voorzien van een Brembo 19RCS radiale rempomp, Brembo Stylema remklauwen, een quick-release tank- en kuipdelen, AIM MXS 1.2 race dashboard en datalogger, Pirelli race slicks en ultralichte aluminium Dymag wielen.
De kuipdelen zijn overigens van carbon, wat in combinatie met de overige lichtgewicht onderdelen het drooggewicht op een bijzonder lage 142 kilo brengt. In combinatie met een 135 pk sterke versie van de inmiddels bekende 889 cc LC8c paralleltwin, belooft dat volgens KTM een prestatieniveau gelijkwaardig aan de actuele Moto2. Kijk, dat biedt mogelijkheden!

De 2024 KTM RC8c wordt enkel online verkocht, de pre-order website gaat op 20 maart om 15.00 uur live. Interesse, zorg dan dat je alvast duizend euro voor de aanbetaling klaar hebt liggen. Voor het restantbedrag van € 41.400,- kun je dan nog wat langer doorsparen. Kopers kunnen bij de aankoop ook een speciale ‘handover session’ op het circuit van Portimao bijboeken ( aanschaf Race Parts Package verplicht), waarbij uiteraard KTM racecoryfeeën aanwezig zullen zijn en de motor specifiek op jouw persoon wordt afgesteld. Info: www.ktm.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws