Nieuws

Pssst…circuitje kopen?

In 1970 wijdde pastis producent Paul Ricard zijn nieuwe circuit in. Het op ongeveer 20 kilometer van de Middellandse Zee gelegen complex Circuit Paul Ricard viert komend jaar dus zijn 50e verjaardag. Wie het feestje gaat geven is echter nog onduidelijk, circuitmanager Stéphane Clair heeft namelijk te kennen gegeven dat het complex een nieuwe eigenaar zoekt.

Na de dood van Ricard kwam de boel in 1999 in handen van Formule 1-tycoon Bernie Ecclestone. Voor een slordige 20 miljoen euro kocht de excentrieke Brit het circuit, inclusief de twee bijbehorende hotels en de aangrenzende luchthaven, waarna alles flink werd gemoderniseerd. Een echtscheiding zorgde er echter voor dat het circuit in handen kwam van Ecclestone’s ex-vrouw Slavica Radic-Ecclestone, die er nu dus klaarblijkelijk vanaf wil.

Volgens diverse media zijn er al meerdere investeerders die een bod hebben uitgebracht op het circuit, dat de laatste jaren weer meer in trek is geraakt. Zo wordt er sinds 2015 weer de legendarische Bol d’Or endurance-race verreden (nadat de race in 2000 naar Magny-Cours werd verplaatst), en vindt er sinds 2018 een Formule 1 race plaats. Haast met verkopen heeft de huidige eigenaresse overigens niet. Ze wil het verkopen, maar het moet niet, benadrukt ze.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.