Nieuws

Proefballonscooters van Suzuki: elektrisch en waterstof

Suzuki trekt op de Japan Mobility Show 2023, die van 28 oktober tot en met 5 november wordt gehouden en voorheen Tokyo Motorshow heette, het doek van een elektrisch aangedreven Burgman scooter en een Burgman 400 met een verbrandingsmotor op waterstof. 

De e-Burgman is de elektrische variant van de Burgman met een 125cc-verbrandingsmotor. Bijzonder aan de elektrische variant is dat deze is voorzien van een uitneembaar accupakket. Suzuki werkt sinds april van dit jaar aan dit demonstratieproject om gegevens te verzamelen voor de dagelijkse inzetbaarheid van een dergelijke scooter voor met name stadsverkeer. De gegenereerde gegevens worden gebruikt voor de ontwikkeling van toekomstige elektrisch aangedreven motorfietsen van de Japanse fabrikant.

De door waterstof aangedreven Burgman 400 is voorzien van een waterstoftank en een aan het gebruik van waterstof aangepast motorblok. Ook dit is een testmodel om de toepassing van waterstof in tweewielers te onderzoeken en perfectioneren. Ook dit met het oog op de ontwikkeling van een op waterstof lopende Suzuki motorfiets. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws