Nieuws

Producttest 8 tanktassen

Tanktassen, nog altijd mateloos populair onder motorrijders. Want ontzettend praktisch in gebruik zonder dat je er tijdens het rijden last van hebt, snel en makkelijk te (de)monteren en bovendien ook nog relatief betaalbaar.

Het aanbod aan tanktassen is dan ook enorm breed, waarbij je qua montage grofweg het onderscheid kunt maken tussen magneettanktassen, exemplaren met een riembevestiging en varianten met een zogeheten quick-lock systeem. Deze laatste monteer je op een speciale ring die je eenmalig op de tank schroeft. Vervolgens kun je de tanktas zelf er eenvoudig op- en afklikken. De quick-lock systemen zijn sterk in opmars en dat is niet meer dan logisch. Ze zijn veel sneller te (de)monteren dan de riem- en magneettassen, zitten extreem stabiel en zijn veel minder gevoelig voor beschadigingen aan de tank (iemand die ooit wel eens een metaaldeeltje/spijker/schroef tussen magneet en tank zelf heeft gehad weet hoeveel schade zoiets kan aanrichten).

Wij gingen op pad met acht quick-lock tanktassen, die in een uitgebreide praktijktest hun sterke en zwakke kanten (indien aanwezig uiteraard) mogen tonen. Hierbij komen de volgende criteria aan bod: montage, afwerking, handling/gebruisgemak, bagage en praktijk rijden, waarbij er in totaal 100 punten te verdienen zijn. Welke er het meest bij elkaar sprokkelde? Dat lees je in MotoPlus 13/2020 (vanaf 26 juni in de winkel). MotoPlus liever thuis op de mat? Klik dan hier voor een abonnement.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.