Nieuws

Producttest 4 bluetooth headsets

Niet iedereen is even gecharmeerd van het fenomeen communicatiesysteem, het zou bijvoorbeeld onnodig de aandacht afleiden tijdens het rijden, maar feit is wel dat dergelijke systemen steeds populairder worden. Het is immers best praktisch om navigatieaanwijzingen door te krijgen, of om even te kunnen overleggen met je motormaat of hij ook al zo’n honger heeft.

Die stijgende populariteit heeft ongetwijfeld ook te maken met de grote stappen vooruit die de bluetooth systemen de laatste jaren hebben gemaakt. Kon het pairen met andere sets, opnieuw verbinding maken en koppelen met additionele apparaten vroeger nog wel eens een behoorlijk frustrerende bezigheid zijn, tegenwoordig gaat dat allemaal een heel stuk makkelijker. Bovendien is de kwaliteit van de verbindingen veel beter, de accuduur langer en zijn de apparaten zelf over het algemeen een stuk compacter en makkelijker in te bouwen. Waarbij ook meespeelt dat veel helmen tegenwoordig standaard al zijn voorbereid op een communicatiesysteem.
Alles koek en ei dus? Tot op zekere hoogte, zeker wanneer je verschillende systemen met elkaar wilt koppelen, loop je nog wel eens tegen problemen aan. En ook de beloofde maximale afstand tussen verschillende systemen blijkt nogal eens aan de optimistische kant.

Dat bleek onder meer uit een uitgebreide praktijktest met vier populaire communicatiesystemen, waarover je alles kunt lezen in MotoPlus 17/2020 (vanaf 4 september in de winkel). Al het laatste motornieuws automatisch thuis op de deurmat? Klik hier voor een abonnement!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.