Premium

Producttest 17 sets onderkleding

Goede kleding op de motor is belangrijk. En dan hebben we het niet enkel over een goed pak met veel bescherming, deugdelijk schoeisel, handschoenen en een helm. Ook de laag die je daaronder draagt is namelijk erg belangrijk.

Zeker op warmere dagen heb je in een beetje motorpak al snel last van zweten en juist dan bewijst een goede set onderkleding zijn waarde. Gewoon katoen houdt vocht vast en wordt in warme of inspannende omstandigheden – zoals akelig bekend – drijfnat op je huid. Bijzonder onprettig, wat je wilt is dat het vocht effectief wordt weggevoerd van je lichaam, en precies dat doet goede onderkleding. Dezelfde set kun je ook in de winter weer heel goed gebruiken, niets is immers zo effectief tegen kou als werken met meerdere lagen kleding. Omdat een dergelijke functionele basislaag steeds meer ingeburgerd raakt in motorland is het aanbod tegenwoordig ook enorm breed, bijna iedere motorkledingfabrikant heeft wel een lijn functionele onderkleding bestaande uit base- en midlayers in het programma.

In een uitgebreide producttest nemen we zeventien van dergelijke onderkledingsets kritisch onder de loep. Daarbij zijn ze op vier criteria beoordeeld, te weten draagcomfort, pasvorm, functionaliteit en materiaal. En welke van deze zeventien sets liet zich uiteindelijk tot winnaar kronen? Dat lees je in MotoPlus 19/2020 (vanaf 2 oktober in de winkel).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws